درباره ما
مجموعه بازرگانی سپهر موتور از سال ۱۳۸۱ با کادری مجرب و با هدف تامین کالاهای صنعتی و ارتقا کیفی خدمات فنی بنا نهاده شده است و امروزه بعنوان یکی از بزرگترین وارد کنندگان و تامین کننده های کالاهای صنعتی در کشور به شمار میرود.
سپهرموتورز به عنوان واردکننده اصلی الکتروموتور نو و دسته دوم در انواع تک فاز و سه فاز با بهترین کیفیت و ارزان ترین قیمت در خدمت شما دوستان است. برای آشنایی بیشتر با انواع، اجزا و سایر ویژگی های الکتروموتور با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
الکتروموتور دستگاهی است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. اکثر الکتروموتورها بر اساس تقابل مابین میدان مغناطیسی و جریان الکتریکی داخل یک سیمپیچ عمل خواهند کرد. بسیاری از ما در زندگی روزمره از الکتروموتور استفاده میکنیم. کاربرد این ماشین در زندگی شخصی و صنایع مختلف بسیار گسترده میباشد. در ادامه به تاریخچه، انواع، قیمت و سایر ویژگیهای الکتروموتور خواهیم پرداخت.
قبل از اینکه در مورد الکتروموتور و انواع و قیمت آن صحبت کنیم، با ما همراه باشید تا کمی در مورد تاریخچه الکتروموتور برای شما توضیح بدهیم.
در سال 1882 نیکولا تسلا پایه اصول میدان مغناطیسی دوار را پایهگذاری کرد. همین موضوع سبب استفاده از میدان دوار به عنوان یک نیروی مکانیکی از آن زمان تا به اکنون شده است. تسلا در سال 1883 از این اصول برای طراحی یک موتور القایی دو فاز بهره برد.
همچنین در سال 1885 دانشمند دیگری به نام گالیلئو فراریس نیز تحقیقات خود را پیرامون این موضوع آغاز کرد. او توانست در سال 1888 نتایج تحقیقات خود را در قالب یک مقاله به آکادمی سلطنتی علوم در تورین ایتالیا ارائه دهد.
دوباره در سال 1888 میلادی نیکولا تسلا فعالیت و حرکتی را شروع کرد که از آن با نام انقلاب صنعتی دوم یاد میشود. حرکت و فعالیت او سبب تولید آسانتر انرژی الکتریکی و همچنین امکان انتقال انرژی الکتریکی در مسیرهای طولانیتر شده است.
قبل از اینکه تسلا موتورهای با جریان متناوب را اختراع کند، موتورها به وسیله حرکت دائمی یک هادی در داخل یک میدان مغناطیسی ثابت به حرکت درمیآمدند. او با درک این موضوع که میتوان کلکتورهای موتور را به طور کلی حذف کرد به طوری که موتور به وسیله میدانی دوار به حرکت دربیاید، توانست کمک شایان و بزرگی به تولید الکتروموتور کند.
نوع استفاده از موتور الکتریکی تا سال 1890 ادامه داشت تا اینکه میخایل اسیبوویچ توانست یک موتور سه فاز روتور قفسی اختراع کند. لازم به ذکر است امروزه از این موتور برای کاربردهای گوناگونی استفاده میشود.
الکتروموتور یا همان موتور الکتریکی به مدلی از ماشین الکتریکی میگویند که وظیفه اصلی آن تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی است. نوع کارکرد اکثر موتورهای الکتریکی به گونهای است که از طریق اثر متقابل بین میدان مغناطیسی و جریان الکتریکی در داخل سیمپیچ یک نیرو به شکل گشتاور تولید میکنند. در نهایت این نیرو به شفت موتور اعمال خواهد شد.
اغلب موتورهای الکتریکی به صورت دوار است اما موتور خطی نیز وجود دارد. هر الکتروموتور یا همان موتور الکتریکی از دو بخش اصلی تشکیل شده است. این دو بخش عبارتند از:
• بخش متحرک که به آن روتور نیز گفته میشود (این بخش حول محور خود میچرخد)
• بخش ثابت که به آن استاتور یا ایستانه نیز میگویند (این بخش در داخل موتور قرار گرفته است)
لازم به ذکر است هر الکتروموتور بر اساس ساختارش توسط برق جریان مستقیم (DC) یا جریان متناوب (AC) تغذیه میگردد. همچنین الکتروموتور به سه نوع الکتروموتور معمولی (TEFC)، الکتروموتور ضد انفجار و موتور کولری تقسیم میشود. موتور الکتریکی از لحاظ برق مصرفی نیز به دو نوع الکتروموتور تک فاز و الکتروموتور سه فاز وجود دارد.
هر الکتروموتور از شش بخش ساده تشکیل شده است. در ادامه این شش بخش را به شما معرفی خواهیم کرد:
• آرمیچر
• ذغال هادی
• سوئیچ تغییردهنده جهت برق
• محور
• آهنربا
• منبع برق DC
همچنین موتورهای الکتریکی از نظر جریان به دو دسته اصلی جریان مستقیم (DC) و جریان متناوب (AC) تقسیم میشود.
نوع زندگی انسانها از زمان گذشته تا به امروز بسیار متفاوت شده است. امروزه کمتر کسی را پیدا میکنید که با تکنولوژی و ماشینهای پیشرفته سر و کار نداشته باشد. یکی از این ماشینهای پراستفاده در روزمره همگی ما الکتروموتور یا همان دینام است.
در بیان سادهتر هر جایی که حرکتی در کار باشد دستگاهی به نام الکتروموتور نیز وجود دارد. انواع الکتروموتور را به طور کلی میتوان به سه دستهبندی اصلی تقسیم کرد که عبارتند از:
الکتروموتور جریان مستقیم، همانطور که از اسمشان مشخص است تنها با جریان مستقیم کار خواهند کرد. این نوع از الکتروموتور از یک آرمیچر آهنربایی و کموتاتور تشکیل شده است. این دو قطعه باعث تغییر مسیر جریان به طور منظم و ایجاد میدان مغناطیسی خواهند شد.
الکتروموتور جریان متناوب، این نوع از الکتروموتور در صنایع گوناگون و مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. الکتروموتور AC انواع مختلفی دارد که همگی آنها از قسمت ثابتی به نام استاتور و قسمت متحرکی به نام روتور تشکیل شدهاند. میدان مغناطیسی بوجود آمده در این دستگاه سبب تغییر جهت و حرکت روتور خواهد شد.
الکتروموتورهای خاص انواع مختلفی دارند که در میان آنها میتوان به استپر موتور، سروُ موتور یا پلهای، موتور یونیورسال، موتور بدون جاروبک ، هیسترزیس و رلوکتانس اشاره کرد.
اولین نکتهای که شما قبل از خرید الکتروموتور باید در نظر بگیرید، تک فاز یا سه فاز بودن ولتاژ برق محل نصب خواهد بود. به طور کلی الکتروموتورها بر اساس توان، دور و نحوه نصب آنها انتخاب میشوند. اگر توان الکتروموتور مشخص نبود، شما میتوانید با در نظر گرفتن گشتاور خروجی مورد نیاز، توان این دستگاه را محاسبه کنید.
توان الکتروموتور برحسب کیلووات و گشتاور آن نیز برحسب نماد نیوتن متر بیان خواهد شد. دور این دستگاه نیز با توجه به دور نهایی دستگاه متحرک مشخص میشود. معمولا عدد دور الکتروموتور 900 یا 1400 یا 2900 دور در دقیقه است.
الکتروموتورها توانایی نصب روی پایه را دارند فقط باید دقت داشته باشید در صورتی که الکتروموتور به صورت مستقیم به گیربکس یا هیدروموتور کوپل نصب شود باید در خروجی آن فلنج نیز قرار دهید. فلنج میتواند بر اساس نیاز مشتری به دو صورت کوچک یا بزرگ تولید شود.
شما باید برای خرید الکتروموتور، ابتدا نوع نیاز خود را بررسی نمایید. برای مثال اگر شما به دنبال الکتروموتور برای مصارف خانگی هستید، یک الکتروموتور با توان پایین و کوچک میتواند پاسخگوی نیاز شما باشد. امکان دارد قصد شما از خرید الکتروموتور، استفاده از آن در صنایع سنگینتر باشد. در نتیجه این موارد روی قیمت الکتروموتور خریداری شما توسط شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.
ما در ادامه این مطلب یک سری از اطلاعات مهم و تاثیرگذار روی قیمت الکتروموتور را برای شما توضیح خواهیم داد.
قدرت و سرعت دو مشخصه بسیار مهم برای الکتروموتور محسوب میشوند. در واقع هرچه این دو فاکتور به ترتیب قویتر و سریعتر باشند، طبیعتاً روی قیمت الکتروموتور نیز موثر هستند. الکتروموتورها بر اساس قدرت به سه دسته اصلی موتور کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم میشوند. سرعت الکتروموتورها نیز به سه دسته تقسیمبندی میشوند. 3000، 1500 و 1000 دور در دقیقه به ترتیب سرعت الکتروموتورها برای فرکانس 50 هرتز هستند.
مورد بعدی که روی قیمت الکتروموتور تاثیر میگذارد، ولتاژ و فرکانس آن است. در واقع مکانی که قرار است شما از الکتروموتور استفاده کنید، ولتاژ و فرکانس مورد نیاز را تعیین خواهد کرد. این ولتاژ میتواند یک یا سه فاز باشد. به طور معمول الکتروموتورهای ساخته شده در ایران 240/460 ولت هستند، البته لازم به ذکر است با کمک دستگاههایی همچون اینورتر میتوان فرکانس را تغییر داد تا به سرعت دور شافت دلخواه برسید.
به فاصله مرکز ضافت خروجی الکتروموتور تا زیر پایه را اندازه فریم میگویند.اندازه فریم و قاب الکتروموتور بر اساس قدرت و سرعت آن تعیین میشود. در نتیجه شما میبایست اندازه فریم و قاب الکتروموتور را در نظر بگیرید. زیرا این موضوع نیز روی قیمت الکتروموتور تاثیرگذار است.
محفظه الکتروموتور علاوه بر کنار هم نگه داشتن اجزای آن، از قطعات داخلی در برابر رطوبت و آلودگیها نیز مراقبت خواهد کرد. این مراقبت و محافظت سبب خنک شدن موتور نیز میشود. محفظههای الکتروموتور به دو دسته اصلی محفظه باز و محفظه بسته تقسیم میشوند. در نتیجه نوع محفظه یکی دیگر از مواردی است که سبب تغییر در قیمت الکتروموتور خواهد شد.
معمولاً الکتروموتورها را بر اساس تعداد کلافهای استاتور تقسیمبندی میکنند. در همین راستا الکتروموتور به دو دسته الکتروموتور تک فاز و الکتروموتور سه فاز تقسیم میشود. در ادامه به توضیح هر کدام از این دو خواهیم پرداخت.
کاربرد الکتروموتور تک فاز بسیار گسترده است و در بسیاری از صنایع از آن استفاده میشود. این مدل از الکتروموتورها از یک کلاف یا پیچه به همراه یک منبع تغذیه متناوب تک فاز تشکیل شده است. این نکته توجه داشته باشید که موتور تک فاز به تنهایی توانایی راهاندازی الکتروموتور تک فاز را ندارد. در همهی الکتروموتورهای تک فاز، روتور از نوع قفس سنجابی نیز وجود دارد.
زمانی که موتور به یک منبع تغذیه تک فاز متصل باشد سبب ایجاد جریان متناوب در کلاف اصلی خواهد شد. در ادامه این جریان متناوب، میدان مغناطیسی ضربانی تولید میکند. سپس به دلیل القاء بوجود آمده روتور دچار تحریک میشود. همچنین لازم به ذکر است الکتروموتور تک فاز به استارتر (دستگاه آغازگر) برای چرخش موتور نیز نیاز دارد.
در زمانهایی که ولتاژ تغذیه برقرار است، جریان در کلاف اصلی سبب افت ولتاژ تغذیه خواهد شد. در واقع ولتاژ به جریان تبدیل خواهد شد. همچنین همزمان جریان در پیچه استارت به افزایش ولتاژ تغذیه تبدیل میشود. این فعل و انفعالات سبب ایجاد میدان برآیندی درون میدان مغناطیسی و در نهایت گردش به یکی سمتی خواهد گردید.
اکنون محور الکتروموتور گردش را در سمت و سوی میدان برآیند آغاز میکند. زمانی که موتور 75 درصد دور مجاز خود را میزند، مرکز پیچه استارت توسط یک سوئیچ گریز از مرکز از مدار خارج خواهد شد. لازم به ذکر است از الان به بعد الکتروموتور تک فاز گشتاور کافی برای ادامه مسیر خود را دارد.
الکتروموتور تک فاز به سه دسته اصلی همچون الکتروموتور تک فاز AC با فاز شکسته، الکتروموتور تک فاز AC با استارت خازنی و الکتروموتور تک فاز AC با خازن دائمی اسپلیت تقسیم میشود.
قیمت الکتروموتور تک فاز به موارد مختلفی بستگی دارد. در واقع توان الکتروموتور، برند سازنده این محصول، مدل الکتروموتور مورد نظر شما، عرضه و تقاضا در بازار، نوسانات قیمت دلار و سایر موارد دیگر روی قیمت الکتروموتور تک فاز تاثیرگذار است.
الکتروموتور تک فاز جزو دستهبندیهای الکتروموتور AC محسوب میشود. الکتروموتور تک فاز انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. از این دستگاه به عنوان دینام تک فاز نیز در بازار نام برده میشود. موتور الکتریکی تک فاز در دو نوع تک خازنی و دو خازنی موجود است. به الکتروموتور دو خازن، الکتروموتور رلهای نیز میگویند.
شما دوستان میتوانید بعد از انتخاب نوع و برند این محصول برای اطلاع دقیق از قیمت الکتروموتور تک فاز از طریق فروشگاه اینترنتی یا تماس با کارشناسان ما اقدام نمایید.
الکتروموتو سه فاز دستگاهی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل خواهد کرد. در یک الکتروموتور سه فاز القایی از سه دسته سیم پیچ استفاده میشود. در واقع این سیم پیچها ولتاژ سینوسی مساوی تولید خواهند کرد. لازم به ذکر است در هر زمان باید ولتاژ هر فاز در مجموع ثابت بماند.
برای مواردی که به توان بالاتری نیاز است از الکتروموتور سه فاز (چند فاز) استفاده خواهد شد. طریقه کارکرد الکتروموتور سه فاز به این صورت است که این دستگاه از اختلاف فاز موجود بین فازهای منبع تغذیه، چند فاز الکتریکی برای ایجاد یک میدان مغناطیسی دوار بوجود خواهد آورد.
در اکثر الکتروموتورهای سه فاز، تعدادی روتور وجود دارد. این روتورها شامل تعدادی از هادیهای مسی هستند. در این دستگاه میدان مغناطیسی دوار از طریق القای الکترومغناطیسی درون هادیها القای جریان میکند. این امر سبب ایجاد یک میدان مغناطیسی متعادل خواهد شد. در نهایت محور الکتروموتور در جهت گردش میدان، به حرکت درمیآید.
برای اینکه محور الکتروموتور سه فاز بتواند همواره در حال حرکت باشد باید محور به طور مستمر با سرعتی کمتر از فرکانس منبع تغذیه الکتروموتور بچرخد. در غیر این صورت میدان تعادلی لازم در روتورها ایجاد نمیشود. امروزه از الکتروموتور سه فاز در کاربردهای گوناگونی مانند لوکوموتیوها استفاده میشود.
الکتروموتور سه فاز از نظر دستهبندی دینام به دو دسته اصلی الکتروموتور سه فاز قفس سنجابی و الکتروموتور سه فاز قفس سنجابی با روتور سیمپیچی شده (اسلیپ رینگ) تقسیم میشود.
روی قیمت الکتروموتور سه فاز موارد و ویژگیهای متفاوتی تاثیرگذار است. در زیر به عواملی که میتوانند باعث نوسان در قیمت الکتروموتور سه فاز شوند، اشاره کردهایم:
• سرعت
• نوع کارکرد و راندمان
• چرخه کاردهی
• دمای محیط
• حوزه استفاده
• توان دستگاه
• اندازه دقت و فریم الکتروموتور سه فاز
الکتروموتور سه فاز نوعی موتور القایی محسوب میشود که در آنها فازها نسبت به همدیگر 120 درجه با هم اختلاف دارند. همین اختلاف در درجه باعث میشود این الکتروموتور برخلاف مدل تک فاز بدون نیاز به سیم پیچ راهانداز شروع به حرکت کند.
با توجه به سیستم و ساختمان این محصول و تفاوت آن با نوع تک فاز، قیمت الکتروموتور سه فاز با سایر محصولات متفاوت است. برای اطلاع از قیمت دقیق انواع الکتروموتور میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سالهاست که کشور ما با چین در ارتباط است و بسیاری از محصولات خود را از این کشور وارد میکند. همچنین به دلیل تحریمها علیه کشور ما، واردات از چین نسبت به قبل نیز بیشتر شده است. البته این موضوع را باید در نظر گرفت که محصولات کشور چین از کیفیت بالا و قیمت پایینی برخوردار میباشد.
الکتروموتور نیز یکی از محصولاتی است که به طور عمده وارد کشور ما میشود. سپهرموتورز به عنوان واردکننده دسته اول الکتروموتور در ایران مشغول به فعالیت است. شما میتوانید برای استعلام قیمت و خرید الکتروموتور با ما در ارتباط باشید.
امروزه با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور ما، الکتروموتور دست دوم طرفداران زیادی پیدا کرده است. جالب است بدانید بسیاری از افراد تصویر میکنند الکتروموتور دست دوم همان استوک میباشد. آیا این تصور درست است؟ در جواب باید بگوییم خیر.
الکتروموتور دسته دوم با الکتروموتور استوک متفاوت است. تمام الکتروموتورهای استوک، خراب یا آسیب دیده نیستند، بلکه امکان دارد برخی از الکتروموتورها به دلایل مختلفی همچون توقف خط تولید یا ورشستگی تولیدکننده، در بازار با قیمت پایینتر به فروش برسند. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال خرید الکتروموتور دست دوم با قیمت پایینتر نسبت به نو آن هستند. همیشه قیمت الکتروموتور دست دوم تک فاز بیشتر از سه فاز آن بوده است دلیل آن هم استهلاک و هزینه نگهداری بالا این الکتروموتورها و در نتیجه عدم رغبت تولیدکنندگان به تولید این الکتروموتورها است.
روی تمام موتورهای الکتریکی یک پلاک نصب شده است. این پلاک شامل اطلاعات الکتروموتور مورد نظر میباشد. اگر اطلاعات روی پلاک را به درستی انجام ندید، امکان سوختن موتور الکتریکی بسیار بالا است.
در پایین به توضیح برخی از این اطلاعات درج شده روی پلاک خواهیم پرداخت:
• No: مدل موتور که توسط خود کارخانه مشخص شده است.
• Type: مشخص کننده نام موتور (شما میتوانید با مراجعه به شرکت سازنده یا جستجو در گوگل، اطلاعات بیشتری در مورد الکتروموتور مورد نظر کسب کنید.)
• AMPS: بیانگر حداکثر جریان مجاز برای کار کردن موتور است
• V: این علامت ولتاژ کاری الکتروموتور است. این ولتاژ نباید کمتر و بیشتر به سیم پیچهای الکتروموتور صنعتی اعمال شود. در صورت وجود علامت ستاره (Y) یا مثلث روی پلاک، ولتاژ باید در همان اتصال استفاده شود.
• HERTZ: فرکانس کاری موتور را مشخص میکند. معمولاً این عدد 50 یا 60 هرتز است.
نکته: دور موتور یک الکتروموتور با فرکانس آن ارتباط مستقیم دارد. بنابراین الکتروموتوری که برای مثال در فرکانس 50 هرتز، 1500 دور است دیگر در فرکانس 60 هرتز نمی تواند 1500 دور باشد.
• DATE: مشخصکننده تاریخ ساخت موتور الکتریکی میباشد.
• R.P.M: نشان دهنده دور الکتروموتور در یک دقیقه روی شفت خروجی است.
• KW: مقدار توان الکتروموتور را مشخص میکند.
• P.H: انواع حفاظت ها طبق استاندارد دین 40050
• P00: سر باز و بدون محافظ در مقابل تماس با اجسام خارجی و آب (در این مورد موتور باید در یک فضای سرپوشیده نگهداری شود)
• P10: موتور در مقابل تماس دست و اجسام بزرگ خارجی، آب مقاوم است
• P11: محفوظ در مقابل تماس دست و اجسام بزرگ خارجی و همچنین محفوظ در مقابل آب
• P20: محفوظ در مقابل تماس دست و اجسام نیمه سنگین ولی در مقابل آب محافظ نیست. (برای موتور باید سرپوش مناسب تهیه شود)
• P21: محافظت شده در برابر تماس انگشت و اجسام با وزن متوسط و همچنین ضد آب
• P22: محافظت شده در برابر تماس انگشت و اجسام نیمه سنگین، همچنین محفوظ در مقابل جریان آب به صورت عمودی یا مایل با زاویه بیش از 30 درجه نسبت به افق
• P30: محفوظ در برابر اجسام خارجی سبک وزن، همچنین بدون محافظ در برابر آب
• P31: محفوظ در برابر با اجسام خارجی سبک وزن و ضد آب
• P32: محفوظ در برابر با اجسام خارجی سبک وزن، همچنین محفوظ در مقابل جریان آب به صورت عمودی یا مایل با زاویه بیش از 30 درجه نسبت به افق
• P40 و بالاتر: محافظ در برابر کلیه عوامل خارجی
لازم به ذکر است امکان دارد روی الکتروموتور، اطلاعات دیگری نیز درج شده باشد، شما میتوانید با مراجعه به کاتالوگ موتور الکتریکی آنها را مطالعه نمایید.
در رابطه با این استاندارد، دو رقم اول اعلام شده هر کدام معنای خاص خود را دارند. در ادامه به توضیح معنای هر کدام از این ارقام خواهیم پرداخت. اما قبل از آن به توضیح حرف W درج شده بعد از این ارقام میپردازیم. در واقع از حرف W در مواردی استفاده میشود که الکتروموتور دارای مدار باز با سیستم خنککننده هوا میباشد. این الکتروموتور در برابر نفوذ آب و باران نیز محافظت شده است (مانند IP13W)
نکته: هرگاه فقط یک مشخصه از شاخصه های IP برای کاربر مهم باشد، به جای مشخصههای بی اهمیت از حرف X استفاده خواهد شد. برای مثال IP2X که فقط درجه حفاظت جانی در آن مطرح شده یا IPX4 که درجه حفاظت در مقابل رطوبت را مشخص کرده است.
خب اکنون به توضیح ارقام درج شده روی موتورهای الکتریکی خواهیم پرداخت.
ارقام اول: درجه حفاظت جانی به همراه مشخصات آن
• 0: ماشین حفاظت نشده است.
• 1: حفاظت شده در برابر دست انسان و اجسام با قطر بیشتر از 50 میلیمتر
• 2: حفاظت شده در مقابل انگشتان انسان و اجسام با قطر بیشتر از 12 میلیمتر
• 3: حفاظت شده در برابر ابزارهای الکتریکی با قطر بیشتر از 2.5 میلیمتر
• 4: حفاظت شده در مقابل سیمهای نازک و عایقهای با قطر بیش از 1 میلیمتر
• 5: حفاظت شده به حدی در مقابل گرد و غبار
• 6: حفاظت کامل در مقابل گرد و غبار
ارقام دوم: درجه حفاظت در مقابل رطوبت و مشخصات آن
• 0: بدون هیچگونه محافظتی در مقابل رطوبت
• 1: موتور الکتریکی در برابر چکیدن آب به صورت قائم حفاظت شده است
• 2: الکتروموتور در برابر چکیدن آب با انحراف 15 درجه نسبت به قائم محافظت شده است
• 3: الکتروموتور در مقابل ترشح آب محافظت شده است
• 4: موتور الکتریکی در مقابل پاشیدن آب محافظت شده است
• 5: موتور الکتریکی در مقابل خوردن آب محافظت شده است
• 6: الکتروموتور در برابر سیلاب محافظت شده است
• 7: موتور الکتریکی در مقابل اثرات مخرب غوطهوری محافظت شده است
• 8: موتور الکتریکی توانایی غوطهوری دائم در آب را دارد
در جدول زیر استانداردهای مورد استفاده در الکتروموتور را برای شما شرح دادهایم.
در زیر ضرایب تبدیل کار در فرکانس 60 هرتز را مشاهده میکنید.
لازم به ذکر است در شرایطی که الکتروموتورهای موتورژن با بار نامی در ارتفاع بیش از 1000 متر از سطح دریا مورد استفاده قرار گیرد، قدرت خروجی الکتروموتور باید برحسب جدول زیر اصلاح گردد:
همچنین در شرایطی که درجه حرارت محیط بیش از 40 درجه سانتیگراد باشد، قدرت خروجی الکتروموتورهای موتوژن نیز باید بر اساس جدول زیر محاسبه گردد:
برای الکتروموتور توسط انجمن بین المللی تولیدکنندگان تجهیزات الکتریکی یا (NEMA) یک استاندارد برای عایقبندی موتورهای الکتریکی با توجه به درجه حرارت موتور در نظر گرفته شده است. این استاندارد به چهار کلاس (A,B,F,H) تقسیم و درجه حرارت محیط 40 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شده است.
• کلاس A: تا 105 درجه سانتیگراد
• کلاس B: تا 130 درجه سانتیگراد
• کلاس H: تا 155 درجع سانتیگراد
• کلاس F: تا 180 درجه سانتیگراد
الکتروموتور نوعی ماشینی است که انرژی مکانیکی را به الکتریکی تبدیل میکند. به طور کلی این ماشین به دو نوع الکتروموتور تک فاز و الکتروموتور سه فاز تقسیم خواهد شد. همچنین قیمت الکتروموتور تک فاز به دلیل تولید کم و هزینه بالا تعمیر آن، نسبت به الکتروموتور سه فاز گرانتر هستند. شما برای استعلام قیمت وسفارش انواع الکتروموتور میتوانید با ما تماس بگیرید. سپهرموتورز به عنوان واردکننده دسته اول الکتروموتور و الکتروموتور دسته دوم در خدمت شما است.
مجموعه بازرگانی سپهر موتور از سال ۱۳۸۱ با کادری مجرب و با هدف تامین کالاهای صنعتی و ارتقا کیفی خدمات فنی بنا نهاده شده است و امروزه بعنوان یکی از بزرگترین وارد کنندگان و تامین کننده های کالاهای صنعتی در کشور به شمار میرود.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش
My comments