بلاگ

گیربکس پارس

گیربکس پارس

گیربکس پارس از جمله گیربکس‌های معتبر موجود در بازار است که در انواع مدل‌های متنوعی تولید و عرضه شده‌اند. برای تولید هر یک از موتور‌های تولید شده گشتاور و توان مشخصی تعیین می‌شود، تولیدکنندگان با استفاده از گیربکس پارس می‌توانند بدون اینکه گشتاور و دور موتور را بالا ببرند، به سرعت دلخواه خود برسند.

گیربکس پارس از نمونه‌های با کیفیت موجود در بازار است که در مدل‌های مختلفی عرضه شده است. بنابراین شما برای خرید گیربکس پارس با محدودیت خاصی روبرو نیستید. برای آشنایی بیشتر با این تجهیزات، ما موضوع این مطلب را به معرفی گیربکس پارس اختصاص داده‌ایم.

گیربکس چیست؟

گیربکس پارس چیست؟ با این که همه ما نام گیربکس را شنیده‌ایم، اما شناخت کاملی در مورد آن نداریم و نمی‌دانیم که وظیفه آن دقیقاً چیست. به عبارت کاملاً ساده می‌توان گفت توان و گشتاوری که توسط موتور تولید می‌شود باید متناسب با نیاز اتومبیل باشد و به چرخ‌های آن‌ انتقال داده شود. تنظیم قدرت موجود و کنترل کلی این توان به عهده گیربکس است. گیربکس با نام جعبه دنده خودرو نیز شناخته می‌شود.

با استفاده از گیربکس پارس راننده می‌تواند در هر شرایطی خودرو را در سرعت‌های مختلف کنترل کند. همان طور که در بخش ابتدایی اشاره کردیم هر موتوری می‌تواند توان مشخصی داشته باشد و راننده با استفاده از گیربکس پارس می‌تواند به سرعت دلخواه خود برسد، بدون این که نیاز به افزایش دور موتور داشته باشد. این یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت گیربکس است.

وظیفه گیربکس پارس

علاوه بر مبحثی که در بخش قبل درباره اهمیت گیربکس پارس بیان کردیم، باید گفت که‌ این تجهیزات وظایف دیگری را نیز عهده دارند. از مهم‌ترین وظایف گیربکس پارس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

• جلوگیری از سرعت ناخواسته

یکی از وظایف مهم گیربکس پارس و دیگر نمونه‌های موجود در بازار این است که می‌توانند به راننده اجازه دهند تا در شرایطی که احتمال ایجاد سرعت خارج از کنترل وجود دارد یا در سراشیبی‌ها، خودرو را در اختیار بگیرند و آن را به راحتی کنترل کنند.

• تنظیم کردن جهت حرکت ماشین با گیربکس پارس

گیربکس به شما کمک می‌کند تا بتوانید جهت حرکت اتومبیل را به سمت جلو و عقب کنترل کنید و در نهایت اتومبیل قدرت حرکت معکوس خواهد داشت.

• کار کردن موتور در حال توقف

گاهی لازم است خودرو متوقف بوده و موتور آن در حال کار کردن باشد. در چنین شرایطی گیربکس می‌تواند مانع از انتقال نیرو و توان موتور به چرخ‌ها شود و در نهایت خودرو ثابت می‌ماند.

وظیفه گیربکس پارس

انواع گیربکس

همانطور که در ابتدا بیان شد گیربکس پارس مانند هر نوع گیربکس دیگری در انواع نمونه‌های مختلفی تولید می‌شود. در گذشته گیربکس‌ها در ساده‌ترین شکل ممکن تولید می‌شدند، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی تولید این تجهیزات نیز با پیشرفت زیادی همراه بوده و شما شاهد مدل‌های مختلفی از این گیربکس‌ها هستید.

به طور کلی می‌توان گیربکس‌های پارس را در سه گروه کلی دسته‌بندی کرد که عبارتند از:

گیربکس دستی

در گیربکس ‌های دستی باید کلاچ با موتور درگیر شود و این امر با فشار دادن کلاچ توسط راننده انجام می‌شود. همچنین تعویض دنده را نیز راننده انجام خواهد داد. با اینکه کار با گیربکس‌های دستی می‌تواند آزاردهنده باشد، اما امروزه بسیاری از افراد این نوع گیربکس پارس را به نمونه‌های دیگر ترجیح می‌دهند. دلیل این امر این است که کنترل کامل خودرو در اختیار راننده قرار دارد و در صورت نیاز سرعت خودرو را کاهش یا افزایش خواهد داد.

گیربکس‌های دستی در دو نوع کلی تولید می‌شوند. نمونه‌های قدیمی‌تر این گیربکس‌ها تنها برای ساخت موتورسیکلت‌ها استفاده می‌شوند و برای ساخت خودرو کاربردی ندارند. به طور کلی گیربکس پارس به صورت ۴ یا ۵ سرعته تولید شده است، اما در برخی شرایط به ندرت گیربکس‌های دستی ۶ سرعته نیز طراحی می‌شوند.

به طور کلی گیربکس دستی در نمونه‌های زیر تولید و عرضه می‌شود.
• گیربکس‌های دستی غیر ترتیبی یا سنکرونیزه
• گیربکس‌های دستی ترتیبی یا غیر سنکرونیزه

گیربکس اتوماتیک

یک نمونه دیگر از گیربکس پارس ، گیربکس اتوماتیک است که تقریباً همه ما با آن آشنا هستیم. استفاده از گیربکس‌های اتوماتیک در مقایسه با نمونه‌های دستی بسیار راحت‌تر است. در این تجهیزات راننده نیاز به استفاده از کلاچ و تعویض دنده ندارد و تنها با استفاده از پدال گاز می‌تواند خودرو را به حرکت درآورد.

این سیستم‌ها برخلاف راحتی استفاده، سیستم بسیار پیچیده‌ای دارند. گیربکس پارس در نمونه خودکار نیز در مدل‌های مختلفی تولید می‌شود. از رایج‌ترین نمونه‌های گیر بکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

• گیربکس دو کلاچه یا DCT
• گیربکس خودکار AT یا سیاره‌ای
• گیربکس‌های خودکار AMT
• گیربکس‌های CVT یا پیوسته متغیر

گیربکس نیمه اتوماتیک

در میان انواع مدل‌های گیربکس پارس ، گیربکس نیمه اتوماتیک نیز تولید می‌شود که بسیاری از افراد هنوز با آن آشنا نیستند. گیربکس‌های نیمه اتوماتیک با نام گیربکس منوتیک نیز شناخته می‌شوند. این نوع گیربکس به گونه‌ای طراحی شده‌ است که می‌تواند تعویض دهنده را به صورت اتوماتیک انجام دهد؛ اما به راننده اجازه می‌دهد تا بتواند دنده را به صورت دلخواه کم یا زیاد کند.

این موضوع تفاوت اصلی گیربکس‌های نیمه خودکار با گیربکس‌های دستی و خودکار است. گیربکس پارس در مدل نیمه اتوماتیک نیز مدل‌های متنوعی دارد. از رایج‌ترین نمونه‌های گیربکس پارس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
• گیربکس نیمه اتوماتیک شیفت ترونیک
• گیربکس نیمه اتوماتیک تیپ ترونیک
• گیربکس نیمه اتوماتیک تیپ ترونیک S

نکات مهم برای خرید گیربکس پارس

با توجه به مطالب بیان شده، می‌توان به راحتی متوجه اهمیت استفاده از گیربکس‌ها شد. به همین علت لازم است برای انتخاب یک گیربکس باکیفیت به برخی نکات مهم و کاربردی توجه کنید. از مهم‌ترین نکات خرید گیربکس پارس می‌توان موارد زیر را بیان کرد.
• توجه به نوع ماشین
• توجه به شرایط و دمای محیط
• انتخاب بر اساس نوع موتور محرک
• نوع انتقال قدرت میان موتور و گیربکس
• و غیره

جمع‌بندی درباره گیربکس پارس

گیربکس پارس نقشی مهم و اساسی در عملکرد خودرو دارد. همان طور که متوجه شدید گیربکس‌ها می‌توانند در مدل‌های مختلفی تولید شوند که هر یک از این مدل‌ها ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاصی دارند. با توجه به اهمیت گیربکس پارس برای خودرو لازم است، برای انتخاب یک گیربکس باکیفیت نکات مهمی را در نظر داشته باشید.

برای خرید یک گیربکس مطمئن و بادوام بهتر است به سراغ برند‌های معتبر بروید. بدین منظور ما گیربکس پارس را به شما معرفی می‌کنیم که تمامی مدل‌های آن از بهترین و باکیفیت‌ترین قطعات تولید شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *