گیربکس حلزونی میلانو چیست؟

گیربکس حلزونی به دلیل طراحی بسیار خوبی که دارد و همچنین تنوع بالا در نحوه نصب، امروزه در موارد مختلف استفاده می شود. این نوع گیربکس ها دارای کاربری ‌های مختلفی هستند.

گیربکس حلزونی میلانو چیست؟

از انواع گیربکس های پرکاربرد در صنعت می توان به نوع حلزونی اشاره کرد. این مدل از گیربکس ها در بازار با نام گیربکس ۹۰ درجه نیز شناخته می شوند. اجزای اصلی که برای ساخت گیربکس حلزونی به کار برده می‌شود، شامل ماردون و چرخ دنده است. این اجزا با استفاده از فولاد یا برنج ساخته می شوند. هاب کروی شکل، بلبرینگ و شافت از دیگر اجزای آن هستند. در گیربکس های حلزونی مکانیسم عملکرد و انتقال قدرت با کمک درگیری محور و چرخ دنده حلزونی به یکدیگر به وجود می آید.

تولید گیربکس حلزونی میلانو

شرکت sew آلمان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گیربکس های حلزونی است. در این شرکت گیربکس های تولید شده از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. گیربکس های حلزونی به علت داشتن ساختار و زاویه خروجی و همچنین متعامد بودن از کاربرد بسیار بالایی برخوردارند. این نوع گیربکس ها دارای کارکردی نرم در سیستم های گیربکس میکسر و گیربکس بالابر هستند. بنابراین می ‌توان از آنها در آسانسورهایی که نیاز به گشتاور و راه اندازی نرم دارند، استفاده کرد.

مکانیزم گیربکس حلزونی میلانو

گیربکس وسیله ای است که از آن برای انتقال توان مکانیکی از یک منبع تولید توان به یک مصرف کننده استفاده می شود. با کمک گیربکس می توان گشتاور و سرعت دورانی لازم را برای مصرف کننده ایجاد کرد. گیربکس که به آن جعبه دنده نیز گفته می شود، به عنوان یک واسطه میان منبع توان و مصرف توان به کار برده می رود. بنابراین می تواند میان منبع توان و مصرف کننده توان انعطاف پذیری بالایی ایجاد کند. چون گشتاور و سرعت دورانی منبع تولید توان با مصرف کننده باید هماهنگ باشند. پس لازم است که از یک سیستم استفاده شود که این هماهنگی را به صورت به عنوان یک واسطه برقرار کند. گیربکس و جعبه دنده دستگاهی است که می تواند این نیاز را به خوبی تأمین کند. گیربکس مکعبی ۹۰ درجه که با نام حلزونی شناخته می ‌شود، از گیربکس های صنعتی پرکاربرد به شمار می ‌آید و از نوع گیربکس های دو دنده می باشد.

گیربکس حلزونی کوچک میلانو

گیربکس های حلزونی کوچک چون دارای وزن بسیار کمی هستند از آنها در صنایع هوافضا استفاده زیادی می شود. همچنین چون در این صنایع نیاز به دقت بالا است، بسیاری از تولیدکنندگان اقدام به تولید گیربکس حلزونی کوچک کرده‌ اند. به طوری که لقی آن کم باشد. برای راه اندازی گیربکس های بزرگتر می توان از گیربکس حلزونی کوچک نیز استفاده کرد. گیربکس های حلزونی کوچک نیازی به روغن کاری ندارند. در واقع این نوع گیربکس ها دارای روغن مادام العمر هستند. گیربکس هایی که سایز آنها ۲۵ تا ۱۵۰ باشد با نام گیربکس حلزونی کوچک شناخته می ‌شوند.

راندمان گیربکس حلزونی میلانو

گیربکس های ۹۰ درجه یا حلزونی چون دارای دنده ‌هایی از نوع چرخ حلزون و پیچ حلزونی هستند، بنابراین در مقایسه با گیربکس های دیگر از راندمان پایین تری برخوردارند. معمولاً راندمان این نوع گیربکس ها حدود ۷/۰ می باشد.

مزایای گیربکس حلزونی میلانو چیست؟

یکی از مزایایی که گیربکس های حلزونی دارند، قابلیت نصب در ۸ حالت مختلف است. این نوع گیربکس ها را می ‌توان به راحتی استفاده کرد. از دیگر نکات مهم در رابطه با این گیربکس ها عدم برگشت پذیری نسبت به تبدیل بالای ۳۰ است. یکی از مزایای بسیار خوب گیربکس های حلزونی خاصیت خود قفل کنندگی این نوع گیربکس ها می باشد.‌

گیربکس حلزونی دستی میلانو

گیربکس حلزونی دستی در واقع گیربکسی است که به جای انتقال نیرو از موتور الکتریکی با استفاده از دست انسان این نیرو به گیربکس انتقال داده می شود. این نوع گیربکس ها برای صنایع تصفیه آب و فاضلاب به کار برده می ‌روند. برای درب ورودی مخازن گیربکس های دستی حلزونی استفاده می‌ شوند و با نیروی انسانی این درب باز خواهد شد.

کاربرد گیربکس حلزونی میلانو در صنعت

در سیستم‌ های انتقال مواد کوچک، گیربکس های حلزونی کاربرد بسیار زیادی دارند. از دیگر کاربردهای آن می‌ توان به استفاده در بالابرها، سیستم‌های دیزل ژنراتورها، کمپرسورها، پمپ های سیلندری، ماشین های بلوک و آجر، هواکش ها، نوار نقاله ها و میکسرهای بشکه ای اشاره کرد. این گیربکس ها برای دستگاه هایی مثل خرد کن ها، آسیاب های کوچک، ماشین آلات غربالگری، میکسرهای بتن، ماشین آلات بسته بندی، دستگاه نانوایی، گیربکس مواد غذایی و گیربکس دستگاه جابجایی به کار می روند.

قدرت گیربکس حلزونی میلانو

معمولاً گیربکس های حلزونی که برای موتورهای  DC به کار برده می شوند، از نظر ساختار نسبت به گیربکس های معمولی عملکرد چندان متفاوتی ندارند. این نوع گیربکس ها در فلنج های ورودی کمی با هم فرق می کنند که با در نظر گرفتن استاندارد الکتروموتور  DC تولید می‌ شوند. بنابراین کمپانی های تولید کننده گیربکس برای اینکه قیمت گیربکس ها و فلنج های ورودی کمتر شود، این نوع گیربکس را به گونه‌ ای طراحی می ‌کنند که هنگام نیاز بتوان آنها را جایگزین کرد. همچنین با در نظر گرفتن موتور مورد نیاز از فلنچ لازم برای نصب استفاده می شود.

گشتاوری گیربکس حلزونی میلانو

در گیربکس های حلزونی نسبت تبدیل از پنج تا صد است. اگر لازم باشد از نسبت تبدیل بالاتری استفاده شود، شما می توانید از گیربکس های حلزونی دوقلو استفاده کنید. در گیربکس های دو دنده ای دور ورودی گیربکس تا ۱۴۰۰ دور و در نوع ۴ دنده ای دور ورودی گیربکس تا ۳۰۰۰ دور خواهد بود.

انواع گیربکس حلزونی میلانو موجود در کشور

با در نظر گرفتن نوع نصب، گیربکس های حلزونی شامل انواع مختلف پایه دار و فلنج دار هستند. همچنین این نوع گیربکس ها را با توجه به خروجی که دارند، به نوع شفت و هالو شفت تقسیم بندی می کنند. در صنعت بر اساس طراحی ظاهری گیربکس های حلزونی شامل سری NMRV  هستند. با در نظر گرفتن سایز گشتاور قابل تحمل ۲۵ تا ۲۵۰ این نوع گیربکس ها شامل تقسیم بندی گیربکس ایتالیایی و گیربکس چینی می باشند. گیربکس های سری VF که دارای سایز ۳۰ تا ۲۵۰ هستند، نیز شامل تقسیم بندی ایرانی و ایتالیایی می باشند. انواع گیربکس حلزونی با در نظر گرفتن استاندارد برندی که دارند، شامل. sew , Flender , Nord ,  است. با در نظر گرفتن چرخ دنده های داخلی، گیربکس های حلزونی شامل گیربکس هایی که دارای دو نوع دنده هستند و گیربکس های حلزونی ۴ دنده می باشند.

تعمیر و نگهداری از گیربکس حلزونی میلانو

برای تعمیر و نگهداری از گیربکس های حلزونی یکی از اقدامات مهمی که باید انجام شود، روغن کاری گیربکس می باشد. پس از هر ۱۰۰ ساعت کار گیربکس برای روانکاری باید آن را روغن کاری کنید. با چک کردن علامت چشمی روغن متوجه خواهید شد که گیربکس نیاز به روغن کاری دارد یا خیر. گیربکس های حلزونی دارای یک دنده برنجی و پیچ ماردون هستند که اگر برای آنها مشکلی به وجود آید، مانند صدا دادن غیر منتظره، قفل کردن و ریپ زدن لازم است که در این حالت این قطعات را تعویض کنید.

محاسبات گیربکس حلزونی میلانو

اگر قصد انتخاب و خریداری گیربکس حلزونی را دارید، باید به معیارهای مختلفی توجه داشته باشید. از جمله این معیارها می توان به دور الکتروموتور، توان و گشتاور خروجی اشاره کرد. بیشتر شرکت های تولید کننده در کاتالوگ محصولات خود، جدول مشخصات فنی را درج می کنند. در این جداول تمامی مشخصات فوق لحاظ شده است. اما برای موارد خاص که باید انتخاب گیربکس به صورت خاص صورت گیرد و گیربکس نیاز به طراحی ویژه دارد، با استفاده از فرمول محاسبه گشتاور گیربکس حلزونی می توان بهترین گیربکس را انتخاب کرد. این فرمول به صورت زیر است:

  • توان : kw] P]
  • گشتاور : T [nm]
  • Τ= P x 955 / n² Τ
  • دور خروجی : [rpm]
  • دور خروجی : rpm] n²]