بلاگ

قیمت گیربکس حلزونی به چه عواملی بستگی دارد

قیمت گیربکس حلزونی به چه عواملی بستگی دارد

قیمت گیربکس حلزونی به چه عواملی بستگی دارد؟ گیربکس یا چرخ دنده یکی از مهم ترین قطعاتی است که در ماشین آلات صنعتی وجود دارد. گیربکس ها انواع گوناگونی دارند و در صنایع مختلفی به کار می روند.

یکی از آنها، گیربکس حلزونی است که به عنوان ارزان ترین و پرکاربردترین نوع گیربکس شناخته می شود. پایین بودن قیمت گیربکس حلزونی ، مورد توجه مشتریان می باشد. این نوع گیربکس در دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی سبک مورد استفاده قرار می گیرد.

گیربکس حلزونی ( worm gearbox) و اجزای آن

گیربکس حلزونی از نوع گیربکس های پیچشی است و دارای یک ماردون و یک چرخ دنده درگیر می باشد. ماردون (مارپیچ)، المان ایجاد حرکت و چرخ دنده مورب، بخش دریافت حرکت می باشند. نام دیگر گیربکس حلزونی، گیربکس ۹۰ درجه است. زاویه خروجی گیربکس های حلزونی، ۹۰ درجه می باشد.
چرخ دنده گیربکس حلزونی ساختاری مشابه با چرخ دنده های سوزنی دارد. چین، یکی از بزرگترین تولید کنندگان گیربکس است.

گیربکس حلزونی

گاهی اوقات در تعریف گیربکس حلزونی از اصطلاحات راستگرد یا چپ گرد استفاده می شود. اگر در راستای دندانه های چرخ دنده یا ماردون قرار بگیرید، مقدار تمایل دندانه ها به سمت راست یا چپ، نشان می دهند که چرخ دنده راستگرد یا چپ گرد می باشد. در این حالت، باید ماردون و چرخ دنده در یک راستا قرار داشته باشند.

ویژگی های گیربکس های حلزونی

۱- این نوع گیربکس فضای زیادی را اشغال نمی کند. بنابراین گزینه مناسبی برای استفاده در فضاهای محدود می باشند.
۲- هنگامی که به هر دلیلی دو محور ورود و خروج گیربکس در یک راستا قرار ندارند، می توان از آن استفاده کرد.

 

ویژگی های گیربکس حلزونی

مشخصات فنی گیربکس حلزونی

شباهت ظاهری این نوع گیربکس به حلزون باعث شده است تا با این نام شناخته شود. البته مدل های مکعبی این نوع گیربکس هم وجود دارند. همان طور که گفته شد گیربکس حلزونی، یک ماردون و یک چرخ دنده دارد. معمولا چرخ دنده ی آن از جنس برنز یا آلومینیوم می باشد. این بخش از گیربکس حلزونی مقاومت بالایی دارد و قادر است تا در شرایط سخت به فعالیت خود ادامه دهد.
در بیشتر مواقع، بدنه گیربکس های حلزونی از چدن یا آلومینیوم ساخته می شود. به همین علت می تواند در مقابل لرزش و تکان های دستگاه مقاومت کند.

مدل های چرخ دنده گیربکس حلزونی

۱- چرخ دنده های بدون شیار
۲- چرخ دنده های دارای یک شیار
۳- چرخ دنده های دارای دو شیار

مقدار بار و ضریب تبدیل در چرخ دنده ها متفاوت است. بیشترین مقدار آن مربوط به گروه سوم می شود.

 

مزایای گیربکس حلزونی

گیربکس های حلزونی مزایای زیادی دارند. این گیربکس ها را می توان در جایگاه های مختلفی نصب کرد. نگهداری و تعمیر آنها به راحتی امکان پذیر است. گیربکس های حلزونی، عملکرد نرمی دارند اما صدای تولید شده ی آنها بیشتر از سایر گیربکس ها می باشد. از دیگر مزایای گیربکس های حلزونی می توان به راه اندازی ساده، اندازه کوچک، عدم نیاز به روغن کاری، جابه جایی راحت و … اشاره کرد. خاصیت خود قفل شوندگی این نوع گیربکس ها جزء مزایای آنها به شمار می رود. گیربکس حلزونی را با استفاده از فلزاتی مانند برنج و آلومینیوم می سازند. این امر باعث می شود تا عمر عملکردی گیربکس افزایش یابد. این نوع گیربکس ها در نسبت های تبدیل بالای ۳۰، برگشت ناپذیر هستند. علاوه بر این، ظرفیت و ضریب اطمینان بالایی دارند و بازه انتخاب سرعت و گشتاور خروجی در آنها وسیع است. ضمن اینکه قیمت گیربکس حلزونی مقرون به صرفه می باشد.

مزایای گیربکس حلزونی

 

کاربردهای گیربکس حلزونی

گیربکس های حلزونی در صنایع مختلف کاربرد دارند. از جمله این صنایع می توان به موارد زیر اشاره کرد.

– صنایع کاشی و سرامیک
– صنایع غذایی
– گیربکس ماشین های بلوک زنی، آجر زنی، تراک میکسر، خرد کن، کانوایر کوچک
– صنایع دریایی
– صنایع پلاستیک سازی
– بالابرهای ساختمانی
– گیربکس های نوار نقاله، کوره صنعتی، نانوایی
– دمنده ها و هواکش ها
– معادن و چاه ها
– سیستم های انتقال مواد
– گیربکس ماشین آلات بسته بندی و …

انواع گیربکس حلزونی

گیربکس های حلزونی انواع مختلفی دارند. دسته بندی این محصولات بر اساس ظاهر، کاربرد، شافت ورودی و خروجی و … صورت می گیرد. این تفاوت ها باعث شده است تا قیمت گیربکس حلزونی در مدل های مختلف یکسان نباشد.

– دسته بندی انواع گیربکس حلزونی با توجه به ظاهر آن
معمولا شکل ظاهری این نوع گیربکس به صورت گرد یا مکعبی است. معروف ترین برندهایی که در زمینه طراحی گیربکس های حلزونی در دنیا فعالیت می کنند، برندهای بونفیلیولی و موتوواریو ایتالیا هستند. بیشتر تولید کنندگان گیربکس در جهان، محصولات خود را با توجه به استانداردهای طراحی شده توسط این برندها تولید می کنند.

– دسته بندی انواع گیربکس حلزونی با توجه به شافت ورودی و خروجی

 

انواع گیربکس حلزونی

۱- گیربکس حلزونی FC
یکی از انواع گیربکس حلزونی، گیربکس FC است که معمولا در میکسرها وجود دارد. جنس دنده ماردون این نوع گیربکس مشابه مدل های دیگر است. در گیربکس حلزونی FC، ورودی شافت وجود دارد و در قسمت خروجی دارای فلنج می باشد.

۲- گیربکس حلزونی VF
این نوع گیربکس ها را می توان در فضاهای کوچک نصب کرد. در نوار نقاله و بالابرها به طور گسترده ای از گیربکس حلزونی VF استفاده می کنند. نام دیگر گیربکس های حلزونی وی اف، جعبه دنده دستی یا گیربکس کوچک می باشد. در محل اتصال به موتور، دارای شافت است. جعبه دنده را می توان به صورت دستی به حرکت درآورد. از ویژگی های این نوع چرخ دنده می توان به دقت بالا، سرعت، اصطکاک و صدای کم اشاره کرد. گشتاور کم جزء معایب این نوع گیربکس به شمار می رود. در برخی از انواع گیربکس های حلزونی VF از نیروی الکتروموتور استفاده می شود.

گیربکس حلزونی VF

۳- گیربکس حلزونی سری MVF
این مدل گیربکس در تنور نانوایی، بالابر، ماشین الات کشاورزی و … به کار می رود. در قسمت ورودی گیربکس های حلزونی MVF، هالو شافت و فلنج اتصال دارد. به همین علت، راحت تر به الکتروموتور متصل می شود.

۴- گیربکس ترکیبی VF و FC
این نوع گیربکس، دارای شافت ورودی و فلنج خروجی است. خواص هر دو نوع جعبه دنده در این گیربکس وجود دارد. بدنه گیربکس ترکیبی VF و FC از جنس آلومینیوم یا چدن ساخته می شود.

۵- گیربکس ترکیبی FC و MVF
یکی از مزایای این نوع گیربکس، نصب ساده و آسان آن می باشد. بدنه آن از جنس چدن است و در صنایع مختلفی مانند نیروگاه ها، صنایع دریایی، کشاورزی و … کاربرد دارد.

متداول ترین سایزهای موتور گیربکس حلزونی VF

متداول ترین سایزهای موتور گیربکس حلزونی VF (دستی ) شامل گیربکس های حلزونی VF 62، گیربکس حلزونی ۸۶ سری VF، گیربکس حلزونی VF 110، گیربکس حلزونی VF 150، گیربکس حلزونی ۱۳۰ سری VF، گیربکس حلزونی VF 185، گیربکس حلزونی ۴۹ سری VF، گیربکس حلزونی VF 210 و گیربکس حلزونی VF250 می شوند.

متداول ترین سایزهای موتور گیربکس حلزونی VF

 

پر فروش ترین گیربکس های حلزونی در ایران

پر فروش ترین گیربکس های حلزونی در ایران شامل موتور گیربکس حلزونی گرد (تیپ ۸۶) و گیربکس های حلزونی چینی (شبیه موتوواریو) می شوند.

قیمت گیربکس حلزونی به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت گیربکس حلزونی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. جنس پوسته، اندازه گیربکس، برند دستگاه ، دور ورودی و خروجی از جمله فاکتورهایی هستند که بر قیمت گیربکس حلزونی تاثیر می گذارند. گیربکس های حلزونی را می توان در صنایع مختلف به کار برد. ویژگی های مثبت و مزایای گیربکس های حلزونی باعث شده است تا این نوع گیربکس مورد توجه بسیاری از صنایع قرار گیرد. علاوه بر موارد بالا، قیمت گیربکس حلزونی به راندمان کاری گیربکس، میزان مصرف انرژی و نوع خروجی ( شافت یا فلنج دار) بستگی دارد.

قیمت گیربکس حلزونی

 

سخن پایانی

گیربکس حلزونی نقش مهمی در صنایع مختلف ایفا می کند. تنوع مدل های گیربکس حلزونی باعث افزایش کارایی آن شده است. مناسب بودن قیمت گیربکس حلزونی یکی دیگر از نقاط مثبت آن می باشد. برای خرید گیربکس حلزونی به فروشگاه های معتبر مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *