کالایی در سبد نیست

الکتروموتور یا موتور الکتریکی ، نوعی ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می کند.


تاریخچه الکتروموتور :


 اصول میدان مغناطیسی در سال 1882 توسط نیکولا تسلا بنیان گذاری شد. در این زمان بود که فرصتی برای استفاده از میدان دوار به عنوان یک نیروی مکانیکی ایجاد شد. تسلا با استفاده از این اصول توانست در سال 1883، یک موتور القایی دو فاز را طراحی نماید.
فردی به نام گالیلئو فراریس ( Galileo Ferraris) در سال 1885 در این باره تحقیقاتی را آغاز کرد. او در سال 1888 نتایج تحقیقات خود را به صورت یک مقاله به آکادمی سلطنتی علوم در تورین ایتالیا ارائه داد.
برخی از افراد، از حرکت نیکولا تسلا در سال 1888 به عنوان انقلاب صنعتی دوم یاد می کنند. حرکت وی باعث شد تا انرژی الکتریکی راحت تر تولید شود. علاوه بر این امکان انتقال انرژی الکتریکی را در مسافت های طولانی فراهم نمود.
پیش از آنکه تسلا، موتورهای جریان متناوب را اختراع نماید، موتورها به کمک حرکت دائم یک هادی در میدان مغناطیسی ثابت به حرکت درمی آمدند. تسلا کلکتورهای ( کموتاتور) موتور را حذف کرد و به این وسیله موتور به کمک یک میدان دوار به حرکت درمی آمد.
تسلا بعدها موفق به کسب حق امتیاز برای اختراع موتور خود شد. این موتور، یک نوع خاصی از موتورهای القایی بود.
در سال 1890، یک موتور سه فاز روتور قفسی توسط میخائیل اسیبوویچ اختراع شد که امروزه کاربردهای زیادی دارد.


انواع الکتروموتور :


موتورهای الکتریکی به سه دسته موتورهای DC، AC و خاص تقسیم می شوند. هریک از این موتورها به انواع دیگری دسته بندی می شوند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

موتورهای DC : این موتورها، انرژی الکتریکی را با استفاده از جریان برق مستقیم به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. به همین دلیل به آن ها DC می گویند.
انواع موتورهای  DC:
- موتور سری
- موتور موازی
- موتور کمپوند
- موتور خود تحریک
- موتور مغناطیس دائم (PMDC)

موتورهای AC : در این موتورها برای تولید میدان مغناطیسی از جریان متناوب استفاده می شود. این موتور با فرکانس 50 هرتز تغذیه می گردد.
انواع موتورهای AC :
- موتور القایی
- موتور سنکرون

موتورهای خاص : اصول مربوط به این نوع موتورها، مشابه موتورهای الکتریکی عادی است. اما روش ساخت، طراحی و بهره برداری از آنها با موتورهای عادی متفاوت می باشد.
انواع موتورهای خاص :
- موتور پله ای
- موتورDC بدون جاروبک
- موتورهیسترزیسی
- موتور رلوکتانسی
- موتور اونیورسال


قسمت های اصلی الکتروموتور :


به طور کلی یک الکتروموتور از دو قسمت محرک (ثابت) و متحرک تشکیل شده است. قسمت ثابت الکتروموتور، استاتور یا ایستانه نام دارد و قسمت متحرک آن روتور می باشد.
میدان مغناطیسی موجود در استاتور باعث ایجاد گشتاوری می شود که روتور را به چرخش درمی آورد.


اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور :


اجزای الکتروموتور شامل آهن ربا، منبع تغذیه، سوئیچ، زغال هدایت کننده و آرمیچر می شوند.  


کاربرد الکتروموتور :


امروزه الکتروموتور کاربردهای بسیاری دارد. از آن در ساختمان سازی، تولیدات صنعتی، فرایندهای صنعتی و تجهیزات اتوماسیون، الکترونیک، برای به حرکت درآوردن درایوهارد، دستگاه پخش CD و DVD، در تجهیزات اداری مانند پرینترها، کامپیوترها و فکس، در منازل و لوازم خانگی مانند فن ها، یخچال، ماشین لباسشویی و ...استفاده می شود.


الکتروموتور چینی :


کشور چین در زمینه تولید و صادرات الکتروموتور بسیار توانمند می باشد. امروزه الکتروموتور چینی با قیمت و کیفیت مناسبی در بازارهای جهانی عرضه می شود. قیمت مناسب الکتروموتور چینی نسبت به انواع اروپایی و امریکایی ، باعث شده تا در کشور ما بسیار پر مصرف باشد.


انواع الکتروموتور چینی از نظر جنس :


- الکتروموتور چدنی : جنس پوسته این الکتروموتور از چدن می باشد و توان آن 0.06 تا 7.5 کیلو وات است.
- الکتروموتور آلومینیومی : این الکتروموتور دارای پوسته ای از آلومینیوم است و توان آن بالاتر از 7.5 کیلو وات می باشد.

مشخصات الکتروموتور چینی :


امروزه الکتروموتورهای چینی به صورت تک فاز و سه فاز تولید می شوند. این الکتروموتورها تنوع زیادی دارند و در صنایع مختلفی به کار می روند.
از نظر کیفیت نسبت به الکتروموتورهای امریکایی و اروپایی گرید A در سطح پایین تری قرار دارند. شرکت های چینی در زمینه ارتقای سطح محصولات خود تلاش های زیادی نموده اند. در این راستا محصولاتی با کیفیت و قیمت مناسب به بازار عرضه کرده اند.


قیمت الکتروموتور چینی :


قیمت الکتروموتور چینی با توجه به نوسانات قیمت ارز متغیر می باشد. از دیگر عوامل موثر بر قیمت الکتروموتور می توان به برند یا تولید کننده، قیمت نیروی انسانی، سیم پیچ، خطوط تولید، پوسته و فریم و ... اشاره کرد.
از الکتروموتورهای چینی در کامپیوترهای شخصی، تکنولوژی، ابزارهای برقی، هواکش ها، صنایع دریایی، لوازم خانگی و صنایع هیدرولیک استفاده می شود. نمونه های خارجی این الکتروموتورها در بازار وجود دارند.


معروف ترین برندهای الکتروموتور چینی :


1. الکتروموتور کایجیلی (Kaijieli)
2. الکتروموتور گوانگلو (Guanglu)
3. الکتروموتور آر ام پی (RMP)
4. الکتروموتور ارسم (Ercem guanglu)
5. الکتروموتور ان جی ام (NJM)
6. الکتروموتور استریم (Stream)

- الکتروموتور چینی کایجیلی (Kaijieli) : این نوع الکتروموتور دارای استاندارد بین المللی iso9001
می باشد . این برند سابقه 20 ساله در طراحی و ساخت انواع موتورهای الکتریکی دارد. در بین محصولات برند کایجیلی بسیار پرطرفدار می باشد و نسبت به سایر رقبا از قیمت و کیفیت مناسب تری برخوردار است.
الکتروموتور چینی کایجیلی تمامی استانداردها و گواهینامه های ضروری طراحی و ساخت را دریافت کرده است. این امر باعث شده تا این محصول رشد زیادی در بازار داشته باشد.
- الکتروموتور گوانگلو (Guanglu) : معتبرترین برند الکتروموتور چینی است که دارای گواهینامه iso 2001 می باشد. بدنه این الکتروموتور از جنس چدن بوده و از استحکام بالایی برخوردار است. از وِیژگی های الکتروموتور چینی گوانگلو می توان به راندمان بالا، عمر طولانی، قیمت مناسب و کیفیت مطلوب آن اشاره کرد.
این شرکت به صورت مستمر، سیستم آزمایشگاهی خود را مجهز می کند و در این راستا از مدیریتی مدرن و خلاق بهره می برد. سطح کیفی تمام محصولات تولید شده توسط این شرکت مطابق با استانداردهای بین المللی IEC می باشد. شرکت الکتروموتور چینی گوانگلو موفق به دریافت گواهینامه های CE، CECP، CCC شده است. این شرکت نقش مهمی در صادرات الکتروموتورهای چینی در اندازه کوچک و متوسط دارد.
کمپانی الکتروموتور چینی گوانگلو در سال 2009 به دلیل ارائه موتور الکتریکی راندمان بالا سری YX3 موفق به دریافت جایزه شد. محصولات این شرکت به سراسر جهان صادر می شوند.
شرکت الکتروموتور چینی گوانگلو با هدف تولید محصولات باکیفیت، اقدام به راه اندازی خطوط تولیدی با راندمان بالا و افزایش مراکز مختلف نموده است. از جمله این سیستم ها می توان به سیستم خودکار کنترل سرعت بالا، ماشین آلات تراشکاری، مرکز تست میکرو کامپیوتری، سیستم اندازه گیری مختصات و ... اشاره کرد.
این کمپانی با به کارگیری فناوری های جدید، محصولاتی با کیفیت عالی تولید می کند که در صنایع مختلف خودروسازی، نفت و گاز، سیمان، فولاد و ... به کار می رود.

درباره ما

مجموعه بازرگانی سپهر موتور از سال ۱۳۸۱ با کادری مجرب و با هدف تامین کالاهای صنعتی و ارتقا کیفی خدمات فنی بنا نهاده شده است و امروزه بعنوان یکی از بزرگترین وارد کنندگان و تامین کننده های کالاهای صنعتی در کشور به شمار میرود.

تماس با ما

شعبه  یک : 02133908076
همراه : 09124306830
شعبه ۱: خیابان سعدی جنوبی
شعبه ۲: بهارستان

آخرین مقالات